Stark finalhelg och nu siktar Elias Adestam mot full säsong 2025

26 september 2024, 08:11

I finalen på Mantorp Park gjorde Elias Adestam sitt tredje inhopp för året i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I en Porsche 911 GT3 Cup (992) för Mtech Competition svarade 18-åringen från Nacka för sin bästa prestation för säsongen. – Jag har tagit stora steg, snabbt, och det ger mig väldigt mycket motivation i arbetet inför nästa säsong. Jag känner verkligen att jag kan vara med i toppen av det här mästerskapet. Målet är att vara tillbaka fullt ut och bevisa det 2025, säger han.

På Mantorp Park var Elias Adestam nionde man i kvalet, bara fyra hundradelar från att avancera till Q2, och nådde åttonde respektive sjätte plats i de båda racen. En positiv avslutning på säsongen.

– Väldigt kul att vara tillbaka i Carrera Cup på Mantorp Park och att få uppleva folkfesten Grande Finale tillsammans med Porsche, säger Elias Adestam, som trots att han inte suttit i en racerbil sedan i juni månad imponerade med bra speed, speciellt i det andra heatet.

– Jag har utvecklats enormt under de race jag har gjort den här säsongen. Den här helgen var verkligen ett kvitto på det. Stort tack till Mtech som gjort ett bra jobb med bilen och guidat mig på vägen.