Roos först över mållinjen – men segern till Annervi

21 september 2024, 14:04

Daniel Roos tog målflagg som etta i det inledande finalracet i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. Men inte heller den här gången fick han behålla segern. Tio sekunders bestraffning för felaktig start flyttade ner honom till sjätte plats. Vann gjorde i stället Marcus Annervi före Lukas Sundahl och William Siverholm.

Daniel Roos gjorde en kanonstart från ruta två, tog sig förbi Lukas Sundahl ner mot den första kurvan och behöll den positionen genom hela racet. Men… Norrlänningen misstänkte att hans bil stod lite för långt fram i starten och backade några centimeter som en ren försiktighetsåtgärd.  För den regelöverträdelsen bestraffades han med tio sekunders tidstillägg.

Länge såg det ut som om Lukas Sundahl skulle bli tvåa, men på det sista varvet låste den redan klare mästaren upp i chikanen och blev därför ett lätt byte för Annervi ner mot Mjölbysvängen.

Fyra i mål, men trea till slut, blev William Siverholm och närmast efter honom i listan parkerade Gustav Krogh, Mattias Ekström och, som sjätte man, Daniel Roos.

Resultatet i det inledande racet lyfte Marcus Annervi till andra plats i mästerskapstabellen, förbi Robin Knutsson, som tvingats lämna återbud på grund av hjärnskakning. Roos är fyra, 19 poäng från bronsplatsen.

I Pro Am-klassen såg det länge ut som om Oscar Löfquist skulle vinna från pole position och därmed gå om Kjelle Lejonkrans i tabelltoppen. Men i en tilltrasslad situation mellan de båda titelkandidaterna på ett av de avslutande varven hamnade han utanför banan och tvingades bryta.

Incidenten kostade visserligen Lejonkrans tre sekunders tidstillägg, men han klarade ändå klassegern före Albin Wärneklöv och prins Carl Philip.

Inför avslutningen toppar Lejonkrans Pro Am-tabellen 16 poäng före Löfquist. Albin Wärneklöv är trea, elva poäng bakom Löfquist.