Upplagat för drama i medalj- och pengajakten bakom Sundahl

18 september 2024, 14:55

Robin Knutssons återbud på grund av skada innebär att Lukas Sundahl är klar mästare redan innan Porsche Carrera Cup-finalen på Mantorp Park 20-21 september. Men den som trodde att spänningen och dramatiken därmed gått ur mästerskapet har fel. Helt fel. Bakom Sundahl är det nämligen upplagt för en riktig häftig duell om tabellplaceringar, pokaler, SM-medaljer och prispengar.

Frågorna inför avgörandet i Grande Finale är många. En är bland annat om tabelltrean Marcus Annervi och fjärdeplacerade Daniel Roos kan ta in de 21 respektive 31 poäng de är efter Robin Knutsson i tabellen?

En annan fråga är såklart: Hur kommer duellen mellan Annervi och Roos att sluta?

Femteplacerade William Siverholm har en teoretisk chans att blanda sig i topp tre-striden. Kommer han att göra det, och kan han dessutom hålla undan för jagande Gustav Krogh? Upp till Roos har Siverholm 13 poäng, ner till Krogh 15.

Mycket prestige står på spel. Och, som sagt, pengar. Tvåan i mästerskapet får nämligen 250.000 kr, trean 100.000 kr. Segerchecken på hela 500.000 kr har Sundahl redan lagt beslag på. Liksom Porsche Carrera Cup-titeln och SM-guldet för GT-bilar.

 

Tabellen inför avslutningen hittar ni HÄR